Во рамките на соработката на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола и Народна Банка на РМ, Ве известуваме дека студентите од областа на економијата, правото, информатичките науки и други општествени науки коишто се во доменот на работата на организациските единици во Народната банка, имаат можност да вршат практична работа во Народната банка на Република Македонија, во текот на јуни, јули и август 2017 година.

Повеќе...

http://socialimpactaward.mk/?p=426&preview=true

http://socialimpactaward.mk/prijavuvanje-za-rabotilnici/

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и ЕВН Македонија, а во насока  на професионално усовршување на млади, ЕВН Македонија отвора повик за практична имплементација на академското знаење преку студенска пракса во месеците Јуни, Јули и Август.

Повеќе информации: ТУКА

Преземи повик

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој организира Инфо сесија за можностите за користење на грантови од фондот за иновации и технолошки развој.

Настанот ќе се одржи во свечената сала на Факултетот за информатички и комуникациски технологии – Битола  на ден 28.03.2017 година со почеток во 11.00 часот.

Агенда

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и ЕВН Македонија, а во насока  на професионално усовршување на млади, ЕВН Македонија отвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и Кромберг & Шуберт Македонија ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади и талентирани студенти, КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола ќе додели 5 стипендии за студенти од Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и тоа 2 стипендии за студентите од Индустриски менаџмент и 2 стипендии за студентите од машински отсек при Технички факултет Битола и 1 стипендија за студентите од насоката Компјутерски науки и инженерство од Факултетот за Информатички и Комуникациски технологии-Битола.

Повеќе...

Во рамките на веќе воспоставената соработка помеѓи Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и  компанијата КРОМБЕРТ И ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, на 15 Март 2016 година  со почеток во 12,00 часот за студентите од сите отсеци на  Техничкиот факултет – Битола, единица во состав на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, ќе се одржи презентација на компанијата КРОМБЕРТ И ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола.

Повеќе...

Наградата за социјално претприемништво е натпревар за креативни идејни решенија во доменот на социјалното претприемништво меѓу студентите. Нашата мисија е, со наградата  да промовираме знаење и пракса за социјалното претприемништво помеѓу студентите како во Европа така и во Македонија.

Повеќе...

Универзитетот во Приштина во периодот  од 2-7 Мај 2017 година во Приштина, Косово ја организира втората по ред меѓународната студенска Конференција на тема: „Млади Претприемачи“.

Повеќе...

УКЛО ќе биде дел од мрежата на лиценцираниот избор за награда за социјално претприемништво 2016 (Social Impact Award 2016) што ќе им овозможи на нашите студенти да бидат креатори на својата иднина и ќе придонесат во развојот на општеството.

Повеќе...

СТИПЕНДИИ ОД КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ  И ФИКТ ПРИ УКЛО БИТОЛА.

Повеќе...

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, на својата веб-страница го објави Повикот за институционално аплицирање во рамките на новата ЕРАЗМУС+ Програма 2014-2020 и Водичот за апликантите (http://www.na.org.mk/index.php/mk/novosti-detalna/items/javen-povik-erasmusplus.html).  

Повеќе...

Со цел запознавање на студентите од Правниот факултет-Кичево дисперзирани студии Битола при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола со можностите за искористување на стипендија за студирање на Универзитетот во Грац, Австрија, на 22,11,2016 година во просториите на КРЕДО центарот при УКЛО, Шпаркасе банка Скопје ги презентираше можностите за проектот Прошири ги видиците, помести ги границите! Биди најдобар на Југоистокот! Промоцијата беше наменета за студентите кои сакаат:

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Европскиот Центар за Нуклеарни Истражувања (ЦЕРН) во Женева (Швајцарија) и Националната Агенција за Нуклеарни Технологии на Република Македонија (НАНТ), ќе се организира летна школа ЦЕРН 2014, на којашто право за учество имаат студенти по технички науки кои ги исполнуваат следниве услови:

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади, КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола отвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

Ги повикуваме  студентите и академските кадри на УКЛО, како единствен универзитет од Република Македонија учесник во Програмата ЕРАЗМУС МУНДУС Акција 2 СИГМА  да ја искористат можноста за аплицирање за мобилност во размена во дополнителниот повик во рамките на СИГМА програмата.

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади, КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битолаотвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

Во тек е презентација на можностите за студентска размена во рамки на програмата BASILEUS на сите единици во состав на Универзитетот.
Претставниците од Канцеларијата за меѓународна соработка пред студентите и академскиот кадар на Универзитетот ги презентираат општите услови за аплицирање, но и поспецифичните аспекти на програмата BASILEUS, со цел нејзино приближување до потенцијалните апликанти од УКЛО.

Повеќе...