Во рамките на соработката помеѓу Европскиот Центар за Нуклеарни Истражувања (ЦЕРН) во Женева (Швајцарија) и Националната Агенција за Нуклеарни Технологии на Република Македонија (НАНТ), ќе се организира летна школа ЦЕРН 2014, на којашто право за учество имаат студенти по технички науки кои ги исполнуваат следниве услови:

- Просек на оценки (поголем од 9)
- Познавање англиски јазик
- Препораки од двајца професори и
- Кратка биографија (CV)
Заинтересираните студенти да ги достават документите на следнава е-маил адреса  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , најдоцна до 10.01.2014 г.
Контакт лице:
Проф.д-р Златко Димчовски
Директор на Национална Агенција за НуклеарниТехнологии (НАНТ)
Ул.Кеј Димитар Влахов бр.4
1 000 Скопје
Тел: 02 3 122 905
Е-маил:  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.