Делегацијата на германското стопанство во Македонија ја спроведуваат програмата за стипендии на Германското стопанство за 2018 година. Целта на оваа програма е да обезбеди практична работа за квалификувани кандидати од Македонија во најуспешните германски компании, во период од 3 до 6 месеци. Оваа програма е поддржана од Владата на Република Германија, која воедно ги покрива и трошоците за спроведување на истата. Праксата во компаниите започнува на 01 јули 2018!

Повеќе...

СТИПЕНДИИ ОД КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ  И ФИКТ ПРИ УКЛО БИТОЛА.

Повеќе...

Ohridska Banka Societe Generale сакајќи да допрат до младите и иновативни умови, а по повод 10 години во Македонија, ја промовираат кампањата „Чиста 10-ка“ во која најдобрата бизнис идеја ќе добие до 10.000 евра!

Повеќе...

Со цел запознавање на студентите од Правниот факултет-Кичево дисперзирани студии Битола при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола со можностите за искористување на стипендија за студирање на Универзитетот во Грац, Австрија, на 22,11,2016 година во просториите на КРЕДО центарот при УКЛО, Шпаркасе банка Скопје ги презентираше можностите за проектот Прошири ги видиците, помести ги границите! Биди најдобар на Југоистокот! Промоцијата беше наменета за студентите кои сакаат:

Повеќе...

http://www.pravdiko.mk/kromberg-schubert-oglasi-za-vrabotuvane/

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади, КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола отвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

КРЕДО Центарот при Универзитетот „Св. Климент Oхридски“-Битола во соработка со Охридска банка – Societe Generale Group, ги мотивира сите студенти кои се во завршна година на ПРВ циклус или студенти на ВТОР циклус, да аплицираат за учество на летната школа  „БИДИ БАНКАР“.

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади, КРОМБЕРГ и ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битолаотвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

Во рамките на соработката на Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола и Народна Банка на РМ, Ве известуваме дека студентите од областа на економијата, правото, информатичките науки и други општествени науки коишто се во доменот на работата на организациските единици во Народната банка, имаат можност да вршат практична работа во Народната банка на Република Македонија, во текот на јуни, јули и август 2017 година.

Повеќе...

http://socialimpactaward.mk/?p=426&preview=true

http://socialimpactaward.mk/prijavuvanje-za-rabotilnici/

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и ЕВН Македонија, а во насока  на професионално усовршување на млади, ЕВН Македонија отвора повик за практична имплементација на академското знаење преку студенска пракса во месеците Јуни, Јули и Август.

Повеќе информации: ТУКА

Преземи повик

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој организира Инфо сесија за можностите за користење на грантови од фондот за иновации и технолошки развој.

Настанот ќе се одржи во свечената сала на Факултетот за информатички и комуникациски технологии – Битола  на ден 28.03.2017 година со почеток во 11.00 часот.

Агенда

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и ЕВН Македонија, а во насока  на професионално усовршување на млади, ЕВН Македонија отвор повик за пополнување на следните позиции:

Повеќе...

Во рамките на соработката помеѓу Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола  и Кромберг & Шуберт Македонија ДООЕЛ Битола, а во насока  на професионално усовршување на млади и талентирани студенти, КРОМБЕРГ & ШУБЕРТ  МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола ќе додели 5 стипендии за студенти од Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и тоа 2 стипендии за студентите од Индустриски менаџмент и 2 стипендии за студентите од машински отсек при Технички факултет Битола и 1 стипендија за студентите од насоката Компјутерски науки и инженерство од Факултетот за Информатички и Комуникациски технологии-Битола.

Повеќе...

Во рамките на веќе воспоставената соработка помеѓи Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола и  компанијата КРОМБЕРТ И ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола, на 15 Март 2016 година  со почеток во 12,00 часот за студентите од сите отсеци на  Техничкиот факултет – Битола, единица во состав на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, ќе се одржи презентација на компанијата КРОМБЕРТ И ШУБЕРТ МАКЕДОНИЈА ДООЕЛ Битола.

Повеќе...

Наградата за социјално претприемништво е натпревар за креативни идејни решенија во доменот на социјалното претприемништво меѓу студентите. Нашата мисија е, со наградата  да промовираме знаење и пракса за социјалното претприемништво помеѓу студентите како во Европа така и во Македонија.

Повеќе...

Универзитетот во Приштина во периодот  од 2-7 Мај 2017 година во Приштина, Косово ја организира втората по ред меѓународната студенска Конференција на тема: „Млади Претприемачи“.

Повеќе...

УКЛО ќе биде дел од мрежата на лиценцираниот избор за награда за социјално претприемништво 2016 (Social Impact Award 2016) што ќе им овозможи на нашите студенти да бидат креатори на својата иднина и ќе придонесат во развојот на општеството.

Повеќе...